Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@13:41:38 GMT

این غذاها به معده آسیب می رساند!

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۱۷۴۲۶

این غذاها به معده آسیب می رساند!

اکثر مردم به طور روزانه از ناراحتی معده شکایت می‌کنند و در بیشتر موارد این وضعیت مربوط به غذا و عادات سبک زندگی روزانه است. مهمترین غذا‌ها و نوشیدنی‌ها عامل ناراحتی معده کدامند؟

متخصصان می‌گویند که برخی غذا‌ها و مایعات می‌توانند باعث درد معده، گاز و نفخ شوند که ممکن است بر سلامت روحی و جسمی ما تأثیر منفی بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سبزیجات خام

به گفته کارشناسان تغذیه، خوردن سبزیجات خام مانند کنگر فرنگی، گوجه فرنگی، سیب زمینی، بادمجان و فلفل می‌تواند باعث درد معده و مشکلات روده شود. سبزیجات اسیدی، به ویژه گوجه فرنگی، تولید اسید را در معده شما افزایش می‌دهد و در عین حال فشار را در اسفنکتر تحتانی مری کاهش می‌دهد. این ماهیچه‌ای است که غذا را در جهت درست در انتهای مری حرکت می‌دهد، که منجر به سوزش سر دل نیز می‌شود.

منابع فیبر

غذا‌های غنی از فیبر، سالم تلقی می‌شوند، اما باید فقط در مقادیر متوسط ​​مصرف شوند، زیرا فیبر اضافی می‌تواند منجر به درد معده و نفخ شود. سعی کنید درست قبل از ورزش از غذا‌های حاوی فیبر بالا اجتناب کنید، زیرا این امر می‌تواند منجر به مشکلات روده‌ای یا گرفتگی معده در حین ورزش شود. برخی از غذا‌های غنی از فیبر شامل حبوبات، آجیل، میوه‌هایی مانند موز، سیب و ... است.

محصولات لبنی بدون تخمیر

این غذا‌ها می‌توانند معده را تحریک کنند و باعث درد شکم شوند، اگر فردی فاقد لاکتوز باشد، محصولات لبنی باعث ایجاد گاز‌های بزرگ، نفخ و اسهال می‌شود. علاوه بر این، بسیاری از انواع شیر گاو حاوی هورمون‌هایی هستند که می‌توانند مخاط معده را تحریک کنند.

نوشیدنی گازدار

نوشیدنی‌های گازدار ممکن است منجر به مشکلات معده شوند، زیرا حباب‌ها می‌توانند هوا را در معده ما ایجاد کرده و منجر به گاز شوند. اگر مستعد درد معده هستید، از نوشیدنی‌های مانند آب و آب میوه تازه استفاده کنید.

الکل

الکل باعث درد معده، حالت تهوع و حرکات غیرطبیعی روده مانند اسهال می‌شوند. علاوه بر این، الکل دارای مواد مغذی کمی است و می‌تواند منجر به التهاب روده شود که منجر به احساس ناراحتی و نفخ و همچنین التهاب و سوزش معده می‌شود و می‌تواند پوشش معده را فرسوده کند.

غذا‌های ادویه دار

خوردن غذا‌های تند به مقدار زیاد می‌تواند مخاط مری و معده را تحریک کند که به نوبه خود باعث افزایش تولید اسید در معده شما می‌شود و در عین حال فشار را در اسفنکتر تحتانی مری کاهش می‌دهد و در نتیجه باعث ناراحتی معده می‌شود. برخی از مشکلات شایع معده ناشی از غذا‌های تند، ورم معده و زخم معده است.

کره

کره می‌تواند بر میکروبیوم روده تأثیر بگذارد و باعث درد معده شود. هنگام پختن به جای کره می‌توانید از روغن زیتون یا روغن نارگیل استفاده کنید.

گلوتن

این پروتئین در بسیاری از غلات از جمله گندم و جو یافت می‌شود و در غذا‌هایی مانند نان، ماکارونی، پیتزا و غلات رایج است. مطالعات نشان داده است که گلوتن می‌تواند باعث معده درد شود و منجر به حرکات غیرطبیعی روده، اسهال و گرفتگی شود.

منبع : شهر خبر

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: معده غذا باعث درد معده غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۷۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور

به گزارش «تابناک»، دکتر حسام‌الدین علامه در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه زخم‌های مزمن ۳ دسته «عمده» و یک دسته «نادرتر» دارند، اظهار کرد: زخم‌های دیابتی در صدر دسته «عمده» قرار می‌گیرند؛ زخم‌های دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه زخم‌های عروقی دومین عامل ابتلا به زخم‌های مزمن هستند، اظهار کرد: زخم‌های عروقی به ۲ دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم‌های شریانی است. همچنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می‌شود. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می‌کنند نیز سبب ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی می‌شوند.

علامه با بیان اینکه سومین عاملی که منجر به زخم‌های مزمن می‌شود، زخم‌های «فشاری» یا «بستر» هستند؛ افزود: طبیعی است که تعداد سالمندان یک جامعه با افزایش شاخص امید زندگی زیاد می‌شود. در چنین شرایطی، انتظار داریم بیماری‌هایی که منجر به استراحت مطلق سالمندان می‌شود به ویژه در سالمندانی که سکته کرده‌اند و دارای اختلالات حرکتی هستند و یکجانشین شده‌اند، منجر به زخم بستر یا فشاری شود. همچنین افرادی که دارای معلولیت هستند و به ناچار در یک وضعیت خاص قرار می‌گیرند، اغلب دچار زخم مزمن می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره زخم‌های مزمن «نادر» نیز گفت: برخی از سرطان‌ها منجر به زخم‌های مزمن می‌شوند که این زخم‌ها جزو موارد نادر زخم‌های مزمن هستند. همچنین برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج می‌توانند زخم مزمن ایجاد کنند. 

وی با بیان اینکه برآوردها بیانگر این است که حدود ۰.۸ تا ۱.۵ درصد از افراد جامعه به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، خاطرنشان کرد: آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد از دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند. در حال حاضر، ۷ میلیون دیابتی در کشور  زندگی می‌کنند؛ با توجه به جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور و احتمال ابتلای ۱۵ تا ۳۴ درصدی دیابتی‌ها به زخم پای دیابتی باید گفت به شرط در نظر گرفتن دیابت اثبات شده در حداقل ۷ میلیون نفر از جمعیت کشور، آنگاه حدود ۵۰ درصد از این افراد به «نوروپاتی» مبتلا می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: نوروپاتی منجر به بی‌حسی ناحیه پا می‌شود؛ در نتیجه افراد مبتلا به دیابت نه تنها متوجه تروما و آسیب‌های وارده به پا نمی‌شوند، بلکه فرایند درمان بیماری به دلیل مشکلات حسی و خون‌رسانی نامناسب کاهش می‌یابد.

وی درباره قطع عضو زخم پای دیابتی نیز به ایسنا گفت: حدود ۱۵ درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند. درجات قطع عضو زخم پای دیابتی شامل قطع یک بند انگشت تا قطع کامل پا می‌شود. با توجه به جمعیت افراد دیابتی کشور و آمار و ارقام مربوط به قطع عضو زخم پای دیابتی می‌توان گفت، حدود ۲۰۰۰ نفر در کشور به صورت سالانه درجاتی از قطع عضو پا را تجربه می‌کنند.

دیگر خبرها

  • مرگ ۲ نفر در یک تصادف زنجیره‌ای خوزستان
  • وجود ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور
  • ورزش درمانی برای رفع کف پای صاف
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • ابزار ۱۳ سانتی دندانپزشکی در معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • خارج کردن ابزار ۱۳ سانتی دندان پزشکی از معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • ۶۰ درصد غذا های المپیک پاریس «غیرگوشتی» است