Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایرج خسرونیا متخصص داخلی و فوق تخصص گوارش و کبد در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سندروم روده تحریک پذیر، اظهار کرد: این سندروم  یکی از شایع‌ترین اختلالات معده- روده‌ای محسوب می‌شود که معمولا با دل درد و اسهال همراه است و دختر‌ان جوان و بانوان نسبت به آقایان بیشتر در معرض ابتلا به این اختلال قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص داخلی گفت: کسانی که زمینه بیماری‌های عصبی و گوارشی دارند زمانی که محیط استرس زا قرار می‌گیرند در قسمت میانی و پایینی شکم با احساس درد، گرفتگی و تیر کشیدن مواجه می‌شوند. در برخی موارد عوامل دیگری مانند کم خونی، اختلال قند خون، تیروئید و بیماری‌های کبدی منجر به سندرم روده تحریک پذیر خواهد شد.

او در خصوص علائم بیماری سندرم روده تحریک پذیر، بیان کرد: اسهال، استفراغ، دل درد‌های شدید، یبوست، نفخ و ورم شکم از جمله علائم ابتلا به این اختلال است.

راه های تشخیص بیماری سندرم روده تحریک پذیر

خسرونیا در مورد راه‌های تشخیص اختلال سندرم روده تحریک پذیر گفت: زمانی که از روده یا معده افراد مبتلا به این سندرم آندوسکوپی  یا عکس‌برداری می‌شود هیچ گونه ضایعه‌ مشخصی در ناحیه روده آن‌ها مشاهده نمی‌شود و صرفا فرد در شرایط استرس و نگرانی دچار دل درد، اسهال و در مواردی یبوست خواهد شد.

اوادامه داد: این افراد باید از مصرف برخی خوراکی‌ها مانند ادویه جات، نخود، لوبیا، لپه، لبنیات، غذا‌های چرب و کافئین خودداری کنند، زیرا این دسته از خوراکی‌ها منجر به تحریک روده و معده خواهند شد.

این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: همانطور که گفته شد شایع‌ترین علت ابتلا به این سندرم مشکلات عصبی است؛ بنابراین افراد باید به کنترل استرس خود بپردازند، همچنین داشتن یک رژیم غدایی مناسب به آن‌ها توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید

معرفی انواع بیماری‌های روده +علائم و تفاوت آن‌ها درمان مشکلات روده ای با طب سنتی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سندرم روده تحریک پذیر سندرم روده تحریک پذیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۷۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند

یک متخصص باکتری‌شناس از بروسلوز به عنوان بیماری نام برد که همه افراد را در هر سن و هر جنسی تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، سجاد یعقوبی در گفتگو با خبرنگاران افزود: بروسلوز یک نوع بیماری باکتریایی است که توسط گونه‌های مختلف بروسلا ایجاد می‌شود و عمدتاً گاو، خوک، بز، گوسفند و سگ را مبتلا می‌کند.

وی اظهار کرد: انسان‌ها از طریق تماس مستقیم با حیوانات آلوده، خوردن یا نوشیدن محصولات حیوانی آلوده یا استنشاق عوامل موجود در هوا به این بیماری مبتلا می‌شوند.

این متخصص باکتری‌شناس بیان کرد: بیماری بروسلوز معمولاً علائمی شبیه آنفلوآنزا از جمله تب، ضعف و کاهش وزن ایجاد می‌کند، اما ممکن است در اشکال غیر معمول و با علائم خفیف ظاهر شود که منجر به عدم تشخیص این بیماری شود.

وی با بیان اینکه بیشتر موارد ابتلا، ناشی از مصرف شیر یا پنیر غیر پاستوریزه از بز یا گوسفند آلوده است، در خصوص اینکه چه کسانی در معرض خطر هستند؟ گفت: تحقیقات نشان داده این بیماری افراد در هر سن و هر جنسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

یعقوبی بیان کرد: بیماری بروسلوز یک خطر شغلی برای افرادی که در بخش دامداری کار می‌کنند یا افرادی که با خون، جفت، جنین و ترشحات رحمی حیوانات در تماس هستند، محسوب می‌شود.

وی خطر ابتلا به این بیماری را در این افراد افزایشی دانست و تصریح کرد: در جمعیت عمومی، بیشتر موارد ناشی از مصرف شیر خام یا مشتقات آن مانند پنیر تازه است. بیشتر این موارد از محصولات گوسفند و بز است.

این متخصص باکتری‌شناس با اشاره به اینکه این روش انتقال در درجه اول کشاورزان، قصابان، شکارچیان، دامپزشکان و پرسنل آزمایشگاهی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، در خصوص راه‌های پیشگیری و کنترل گفت: پیشگیری از بیماری بروسلوز بر اساس مراقبت و پیشگیری از عوامل خطر است.

وی با بیان اینکه مؤثرترین راهبرد پیشگیری از بین بردن عفونت در حیوانات است، به واکسیناسیون گاو، بز و گوسفند در مناطقی با میزان شیوع بالا توصیه کرد و گفت: در مناطقی که ریشه‌کنی در حیوانات از طریق واکسیناسیون یا حذف حیوانات آلوده امکان‌پذیر نباشد، پیشگیری از عفونت انسان، اساساً مبتنی بر افزایش آگاهی، اقدامات ایمنی غذایی، بهداشت شغلی و ایمنی آزمایشگاهی است.

دیگر خبرها

  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • سندرم مرموزی که چهره خواننده مشهور را عوض کرد؛ بیماری «سلن دیون» چیست؟
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است!
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند